Το «πρώτο κουδούνι» σήμανε σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σιντικής, όπου τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός.

 

 

Στις 08.00 το πρωί ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης επισκέφτηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείου Σιδηροκάστρου, όπου ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος τέλεσε τον αγιασμό.

 

Ο κ. Δομουχτσίδης, αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, αλλά και γονείς, αναφέρθηκε και στην προσθήκη που κατασκευάστηκε στο υπάρχον σχολικό κτίριο και περιλαμβάνει τρία (3) WC αγοριών, τρία (3) WC κοριτσιών και δύο (2) WC για το εκπαιδευτικό προσωπικό. Μέχρι πρότινος οι χώροι υγιεινής ήταν σε ξεχωριστό κτίριο στην αυλή και αποτελούσε πάγιο αίτημα της Διεύθυνσης του Σχολείου και του Συλλόγου Γονέων η κατασκευή χώρων υγιεινής εντός του σχολικού κτιρίου, όπως και έγινε. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 130.000 € με χρηματοδότηση από το «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και τη ΣΑΤΑ και περιλαμβάνει και την αντικατάσταση της κεραμοσκεπής του κτιρίου που στεγάζεται το 4ο Νηπιαγωγείο Σιδηροκάστρου, η οποία επίσης έγινε.

 

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος Σιντικής επισκέφτηκε τα Δημοτικά Σχολεία Σιδηροκάστρου 2ο και 3ο, το Παλλατίδειο Γυμνάσιο και Λύκειο Σιδηροκάστρου, αλλά και το ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου. Ο κ. Δομουχτσίδης ευχήθηκε η φετινή σχολική χρονιά να είναι μία καλή χρονιά χωρίς προβλήματα, εκφράζοντας τη βούληση της Δημοτικής Αρχής να σταθεί στο πλευρό εκπαιδευτικών και μαθητών.

 

Στους αγιασμούς παρευρέθησαν επίσης η Αντιδήμαρχος Παιδείας Σταυρούλα Αργυροπούλου, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Γεώργιος Τσίντσιος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Σιντικής Νίκος Ιντζές, ο Επικεφαλής Συνδυασμού Αντιπολίτευσης Ιωσήφ Παναγιωτίδης, η Πρόεδρος Σιδηροκάστρου Αθανασία Αγγελίδου, γονείς και συγγενείς των μαθητών.